Cum arată femeia cu cel mai lung păr din lume. De când nu s-a tuns


O femeie din Florida și originară din Trinidad Tobago a obținut numele de „Rapunzel de culoare”, deoarece, din 2008, deține recordul mondial Guinness pentru „cel mai lung păr din lume”.

Asha Mandela nu și-a mai tăiat părul de peste 36 de ani. Părul femeii a ajuns să aibă o lungime de 17 metri, mai lung decât un autobuz, și o greutate de 20 de kilograme. Greutatea părului i-a făcut pe medici să o sfătuiască să se tundă, dar femeia refuză categoric acest lucru.

„Doctorii cred că am coloana strâmbă din cauza greutăţii părului meu. Mai mult, există oameni care spun că o să mi se rupă gâtul la un moment şi voi ajunge să am spasme şi să fiu paralizată”, a povestit ea, considerând că părul ei este un al doilea copil de care trebuie să aibă grijă.

Și-l poartă într-un ham

cel mai lung păr
Asha Mandela își poartă părul într-un ham sau într-o geantă

Și-l poartă adesea într-o geantă sau un ham la spate pentru a evita să-l târască pe jos. Dar atunci când îl expune, cu siguranță toți ochii sunt pe ea.

Mandela, în vârstă de 54 de ani, și-a lăsat părul să crească pe când avea 29 de ani, după ce s-a mutat din Trinidad-Tobago în New York și s-a gândit să aibă un look mai natural.

„La început a fost mai mult o călătorie spirituală, nu avea nicio legătură cu un moft sau un stil la modă”, spunea Asha Mandela în 2013, citată de International Business Times. „(Părul, n.r.) Este viaţa mea. Să îl tai ar fi echivalentul unei sinucideri”, a mărturisit femeia. „Aș fi ca un zombie”.

cel mai lung păr
Soțul ei o ajută să-și îngrijească părul

Viața alături de podoaba ei capilară nu e deloc ușoară, deoarece, pentru a-l menține curat, trebuie să le spele o dată pe săptămână, folosind până la șase sticle de șampon la o singură spălare. Durează până la două zile să-și usuce părul care, ud, cântărește peste 25 de kilograme.

Mandela, care deține propria afacere cu produse pentru îngrijirea părului, crede că pletele ei au ajutat-o să-și găsească dragostea. În 2016, femeia cu cel mai lung păr din lume și-a găsit un nou soț, un hair-stylist calificat din Kenya.


Like it? Share with your friends!

1
1 point

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cum arată femeia cu cel mai lung păr din lume. De când nu s-a tuns

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format