O femeie din Bacău s-a stins din viață, după ce s-a vaccinat anti-COVID! Explicația oficială a decesului de tot rasul


Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID a transmis că o femeie în vârstă de 73 de ani din Bacău, vaccinată în cursul zilei și care nu a prezentat reacții imediat după prima doză, a murit la câteva ore după. Explicația oficială a decesului!

O femeie din Bacău s-a stins din viață, după ce s-a vaccinat anti-COVID

O femeie din Bacău s-a stins din viață la câteva ore de la vaccinare. Incidentul este considerat a fi fără legătură cu vaccinarea.

”Astăzi, în jurul orei 19.00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice. Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze”, a transmis, vineri seară, CNCAV.

Sursa citată a mai precizat că femeia a fost transportată, ulterior, la Unitatea de Primiri Urgențe a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator, dar nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

”Informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidențe. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca «evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia»”, a mai precizat CNCAV.

Este primul caz de acest fel înregistrat în România de la începutul campaniei de vaccinare.

Categoriile de persoane care vor avea prioritate la vaccinare anti-COVID. Guvernul schimbă strategia de imunizare

Categoriile de persoane care vo avea prioritate la vaccinarea anti-COVID. Guvernula  decis să schimbe strategia de imunizare. Astfel, în etapa a II-a, vor avea prioritate vârstnicii și cei cu boli cronice. Mai mult, vor fi alocate pentru agenții din domeniile importante doar un sfert din locurile disponibile. Vor fi adăugtae în etapa aflată în derulare și persoanele cu handicap, cele care au imunitatea scăzută, dar și persoanele fără adăpost. Vor fi imunizați și angajații din magazinele alimentare, agricultorii și lucrătorii din primării și consilii județene. Conform Guvernului, în câteva zile va fi schimbată și strategia de vaccinare pentru etapa a II-a, iar platforma va aloca 75% din locurile disponibile persoanelor în vârstă și bolnavilor cronici și 255 pentru angajații din domeniile esențiale.

Casierii și lucrătorii de magazinele de retail alimentar, personalul navigant și cei de pe platforma maritimă au fost trecuți și ei pe lista categoriilor de persoane care vor avea prioritate la vaccinare anti-COVID19. Angajații statului din administrația locală, precum consiliile județene și primăriile, vor fi și ei vaccinați. Cei de la asistență socială, unii sporivi, diplomații sau angajații de la pompe funebre se pot imuniza și ei în etapa a II-a.


Like it? Share with your friends!

1
1 point

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O femeie din Bacău s-a stins din viață, după ce s-a vaccinat anti-COVID! Explicația oficială a decesului de tot rasul

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format