Alertă în România! Încă un județ riscă să intre în carantină din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus


Zece localități din Huneadoara riscă să fie carantinate din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. În utimele 24 de ore în acest județ au fost înregistrate 51 de noi cazuri de infectări, fiind vorba de o creștere înregistrată în ultimele 14 zile. Specialiștii spun că infecția este una comunitară, cele mai multe cazuri active fiind în Hunedoara, Orăștie, Deva, Hațeg și Călan.

„Potrivit datelor centralizate, la nivelul judeţului se constată o creştere a cazurilor şi în ultimele 14 zile iar, potrivit specialiştilor, răspândirea infecţiei este comunitară. În acest context, prefectul judeţului, Vasilică Potecă, preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, solicită locuitorilor să respecte cu mai mare responsabilitate măsurile de prevenire a infecţiei”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului, informează Capital.ro.

Alertă în Hunedoara din cauza infectărilor cu coronavirus! Prefectul le cere primarilor să ia măsuri de urgență

Prefectul le-a spus primarului din cele zece localități să ia măsuri suplimentare pentru a evita o creștere și mai mare a numărului de cazuri.

„Pentru că 10 localități hunedorene se află la limita de a fi carantinate, prefectul Vasilică Potecă solicită primarilor din aceste unități administrativ teritoriale să convoace Comitetele locale pentru situații de urgență și să adopte măsuri suplimentare pentru a evita această situație. Imediat ce aceste decizii vor fi luate în plan local, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le va analiza, le va supune aprobării și va decide aplicarea lor, deîndată”, mai arată Prefectura Hunedoara, potrivit Digi 24.

În localitățile unde numărul de cazuri de infectare cu coronavirus este mai mae de 3 la la 1000 locuitori, se poate institui carantina dacă sunt constatați și alți factori care pot duce la agravarea situației.

Sursa: wowbiz.ro


Like it? Share with your friends!

0

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alertă în România! Încă un județ riscă să intre în carantină din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format