RAED ARAFAT A ANUNȚAT CĂ BOLNAVII DE COVID NU MAI AU LOC LA SECȚIILE ATI BUCUREȘTI. EI VOR FI TRANSFERAȚI ÎN ALTE JUDEȚE


Este criză medicală pe fondul pandemiei de COVID-19. Raed Arafat a precizat că că un pacient infectat a fost deja transferat de la București la Ploiești din acest motiv.

Datele din momentul de față ar indica faptul că România ar putea ajunge la 1.200 de internați în secțiile ATI din toată țara la sfârșitul lunii august.

„Aseară s-a luat pentru prima dată decizia de a transfera un pacient Covid de la Terapie Intensivă din București către Spitalul din Ploiești, acolo unde i s-a găsit un loc. Asta este situația reală!

Din păcate, aceste locuri se eliberează doar în momentul în care o persoană se simte mai bine și este mutat de la ATI sau în caz de, Doamne ferește, deces.”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

2.500 de paturi la Terapie Intensivă în toată țara

România are puțin peste 2.500 de paturi de Terapie Intensivă, împrăștiate prin toata țara, în toate orașele. Mai mult, Bucureștiu se pare că nu stă deloc bine la numărul de paturi la ATI, iar acest aspect abia acum începe să fie îngrijorător.

Conform datelor oficiale, spitalul Matei Balș are 20 de paturi la secția de Terapie Intensivă, toate ocupate. Numărul ar putea fi extins la 60, însă acest lucru nu este posibil din cauza numărului mic de medici.

La Victor Babeș există 9 paturi, în timp ce la Marius Nasta sunt regăsite 6 paturi ATI. Spitalul Clinic Colentina are 36 de paturi ATI, în timp ce Spitalul ROL 2 dispune de 24 paturi de terapie intensivă.

Germania, țară care a gestionat pandemia de la început fără prea mari emoții dispune de peste 30.000 de paturi ATI, investind miliarde de euro în dotările din spitale în ultimele luni, special pentru a proteja populația îmbolnăvită de Covid-19.


Like it? Share with your friends!

0

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RAED ARAFAT A ANUNȚAT CĂ BOLNAVII DE COVID NU MAI AU LOC LA SECȚIILE ATI BUCUREȘTI. EI VOR FI TRANSFERAȚI ÎN ALTE JUDEȚE

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format