Ce argumente au oamenii care susțin că pământul este plat?


Pământul este a treia planetă de la Soare și cea mai mare dintre planetele telurice ale Sistemului Solar, atât datorită masei sale, cât și al diametrului. Acesta este singurul corp ceresc despre care se știe că adăpostește viață.

Forma Pământului este aproximativ sferoidal oblică. Conform oamenilor de știință, datorită rotației, Pământul este aplatizat la poli și bombat în jurul ecuatorului. Totuși, există mii de oameni la nivel mondial care sunt convinși că Pământul este plat. Care sunt argumentele adepților teoriei pământului plat?

  • Dacă pământul ar fi rotund, cineva ar trebuie să trăiască pe marginea bilei, cu un orizont perfect vertical, iar altcineva ar trebui să trăiască sub ea, mergând cu susul în jos;
  • Programul spațial NASA și aselenizarea sunt niște farse. NASA este subvenţiontă în SUA şi primeşte zeci de milioane de dolari pe zi. N-ar putea să recunoască că au folosit miliarde de dolari și n-au făcut nimic;
  • Gravitația nu există. Aceasta este o teorie nedovedită;
  • Poate explica cineva, cum stă apa pe o sferă care se învârte și de ce nu se adună la Ecuator?
  • Din toată tehnologia existentă, ce aparat poate arata miscarea de rotație a pământului? E clar, nu există un astfel de aparat;
  • Știe cineva, cum poate rezista o navetă spațială în vidul absolut al spațiului cosmic, în condițiile în care ea este presurizată?
  • Pământul nu are niciun nucleu, așa cum susțin oamenii de știință. Aceștia zic că în nucleu temperatura ar fi de 4-5000 de grade Celsius. Cine dezvoltă această temperatură și cum este ea dedusa științific, când cea mai mare temperatură creată de om a fost în spatii controlate și a ajuns la 2900 grade Celsius. Pentru întreținerea arderii ar trebui cantități imense de oxigen, oxigen care nu există în centrul Terrei;
  • De ce NASA este cel mai mare consumator de heliu din lume? Cumva pentru baloanele care susțin „sateliliți” la 20 km altitudine?

*păreri postate în grupul de Facebook „Revolutia Pamantului Plat Romania”

Care este forma Pământului?

Pământul are o formă sferică în aparență, dar are formă de elipsoid de rotație, adică este mai turtit la poli și mai bombat la ecuator. Forma aceasta este generată de forța centrifugă. Forma de geoid este determinată de nivelul mediu al oceanului planetar și prelungirea imaginară a acestuia sub continente, dar și de apropierea ușoară a polului Sud de centrul Pământului și de ușoara bombare în dreptul altitudinilor medii din emisfera sudică. O consecință a formei Pământului este încălzirea inegală a suprafeței Pământului, unghiul de incidență format de razele solare cu suprafața Pământului scade de la ecuator spre cei doi poli.

Cine a spus primul că Pământul este rotund?

Cine a afirmat pentru prima oară cu dovezi că Pământul este rotund? Afirmația cu pricina îi este atribuită omului de știință și filozofului grec Aristotel (384-322 î. de Hr.) Se pare că Aristotel ar fi furnizat probe empirice pentru forma sferică a Pământului în jurul anului 330 î.Hr. Filozoful grec a spus aceste cuvinte pe baza observațiilor pe care le-a făcut despre constelațiile de pe cer în funcție de măsurătorile față de Ecuator.

Sursa: shitu.ro


Like it? Share with your friends!

0

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce argumente au oamenii care susțin că pământul este plat?

log in

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format